Ползи от Ленено масло

ленено масло дражета

Сигурно много от Вас се чудят, дали да си вземат добавка с ленено масло.Има много ползи от хранителните добавки с  ленено масло, поради изобилието на  алфа-линоленова киселина (ALA)- незаменима мастна киселина, която е от полза за хората със сърдечно-съдови заболявания. Други предимства на продуктите с  ленено масло, включват по-ниски нива на холестерола, облекчаване на сухотата  в очите, помощ при запек и лечение на различни нервни разстройства.

По-ниски нива на холестерола

Проучванията показват, че  лененото  масло понижава  холестерола и предпазва от стенокардия или болки  в гърдите, както и от високо кръвно налягане.  ALA в лененото масло е омега-3 мастна  киселина, която  понижава  триглицеридите  в кръвта, както и нивата на холестерола. Това е възможно, заради способността на тази мастна киселина да поддържа здравето на кръвоносната система.

Здравето на очите

Лененото масло съдържа мастни киселини, които предотвратяват и контролират сухотата  в очите. По време на усвояването на добавките с  ленено масло, ALA се превръща в ЕРА и DHA, които са две различни омега-3 мастни киселини, използвани в организма за защита на клетъчните мембрани. Приемането на хранителни добавки с ленено семе, облекчава симптоми като сухота, парене и зачервяване на очите.

Облекчаване на запека

Високото  съдържание на фибри в  лененото  масло, ефективно  намалява  подуването  и болката, свързана със  запека. Приемането на добавки с  ленено  масло,  улеснява изхождането и противодейства на възпалението, а също така премахва щетите по  чревния тракт, предизвикани от  запека. Хранителните добавки с ленено масло, също така е от полза  за хора с други чревни заболявания, както за тези  със заболявания на жлъчката.

Здраве за нервната система

Друга полза от включването на добавка с ленено масло в диетата е, че тя ще  помогне за защитата на нервната система.  Изследвания на ефекта на лененото масло върху  пациенти с паркинсон и алцхаймер показват, че маслото от ленено семе също помага за задействането на нервните импулси чрез подхранване на нервите. Това може да  помогнете в  борбата  с последиците от застаряването на населението,  и за поддържане на  емоционална стабилност.

Ленено масло на капсули може да разгледате тук http://www.fitneshrani.com/category/hranitelni-dobavki/mastni-kiselini/leneno-maslo-mastni-kiselini/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>