Ползи от креатин монохидрат за отслабването

креатин монохидрат за отслабване

Креатин монохидрат е естествено, аминокиселинно съединение, което се създава в панкреаса и се съхранява в мозъка и скелетните мускули, за да бъди използван в енергийния метаболизъм в тялото ви. Креатин не се добива само чрез синтезиране в тялото, но също така може да бъде добит чрез определени храни като месо и риба, или може да бъде получен чрез хранителна добавка. Креатин монохидрат има много потенциални ползи за здравето и се използва предимно за покачване на мускулна маса. Креатин монохидрат може да се използва за стимулиране на загуба на тегло при някои индивиди.

 

Първоначално наддаване на тегло от креатин монохидрат

В ранните етапи на  приемането на креатин, може да се наблюдава временно наддаване на тегло. Според едно изследване,  първоначалното наддаване на тегло се наблюдава при някои индивиди след началото на приема на креатин вследствие от задържането на вода. Креатинът има способността да тегли вода във вашия скелетните мускули, процес известен като миофибрилна хидратация, който може да доведе до покачване на тегло в резултат на излишната вода, която тялото ви задържа.

Енергийния метаболизъм
Основният ефект на креатина е способността му да предостави допълнителна енергия за мускулите ви да извършват работа. Креатин монохидрат се съхранява в скелетните мускули като креатин фосфат. Креатин фосфат насърчава преобразуването в химическа енергия, която помага да се увеличи използването на глюкозата или кръвната захар от мускулите по време на тренировка. Глюкозата се складира в тялото под формата на гликоген в мускулите или като  мазнини в тялото.

Кликнете на снимката за да купите качествен креатин

Кликнете на снимката за да купите качествен креатин

Покачване на мускулна маса

Според едно изследване креатин монохидрат увеличава чистата мускулна маса без мазнини. Увеличението в скелетната мускулна маса може да повиши вашия метаболизъм чрез увеличаване на количеството на калориите, от които тялото ви се нуждае всеки ден, за да се поддържа.Чрез увеличаване на чистата мускулна маса, креатин монохидрат може да увеличи вашия метаболизъм, в резултат на което  мазнините и излишните килограми намаляват.

One Response to Ползи от креатин монохидрат за отслабването

  1. bogi казва:

    zdraveite na 15 sum i imam malko nadnormeno teglo hodq na fitnes ot edna sedmica i povlzvam smes ot kreatin monohidrat l glutamin i taurin dali 6te otslabna ili 6te ka4a kilogrami za da stana po debel blagodarq za informaciqta predvaritelno

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>