Какво е Лецитин

now-foods-lecithin-1200mg-

Лецитинът е вещество, което може да бъде получено от  яйцата, соята, и други източници. Основните съставки на лецитин са холин и инозитол, които са членове на  витамините от група Б. Холинът се превръща  в ацетилхолин –  невротрансмитер, който може да помогне за подобряване на функционирането на нервите, и на мускулите Ви. Инозитола  също подпомага нервната  система, а  също така  може да помогне за изгарянето  на мазнините, които се натрупва около жизненоважните Ви  органи. Следователно,  лецитинът   разгражда  мазнините в тялото Ви, което води до загуба на тегло.

Лецитинът , освен че помага за разграждането на излишните мазнини, предотвратява  натрупването на мазнини и лош холестерол. Също така,  лецитина  подпомага метаболизирането на  храната която консумирате, като едновременно предпазва от навлизането на мазнините  в сърцето, вените и артериите.  Лецитина може  да защити и черния дроб от  мазнини, чрез функцията на фосфатидилхолин, който прехвърля  мазнините в кръвния поток за отстраняване.

Наличието на  твърде много мазнини в черния дроб,  може да се отрази неблагоприятно на храносмилането и  да забави метаболизма, което е една от причините за наднорменото тегло. В тази връзка, лецитина  помага за запазване на нормалните метаболитни функции.  Лецитинът помага за регулиране на потока на хранителни вещества в тялото, като същевременно съдейства за почистване  на отпадъчните материали от клетки. Благодарение на тези действия, тялото е в състояние да усвои полезните елементи за по-добра цялостна функция на храносмилателната, лимфната, дихателната и кръвоносната системи.

Всички тези способности на лецитина, могат да бъдат от полза и на хората с висок холестерол, или страдащи от хипертония. Ако искате да отслабнете, и да поддържате нивата на кръвното си налягане и холестерола в нормални граници, добре е да приемате добавки с лецитин. Лецитин  под формата на хранителни добавки, може да се намери лесно. Препоръчителното дневно количество на добавките с  лецитин е средно 450 мг, но това може да варира в зависимост от вашия пол,  и възраст.

Купи изгодно Лецитин тук http://www.fitneshrani.com/now-lecithin-200-drazheta/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>