За какво помага Масло от Вечерна Иглика

масло от вечерна иглика за здраве

Маслото  от вечерна иглика се извлечено от семената на растението Oenothera biennis. Някои хора използват това масло или като лек за различни болестни състояния, или като хранителна добавка, която осигурява омега-6 мастни киселини, и гама линоленова киселина.

Лечение на кожни болести

Повече от 30 изследвания доказват ефективността на  добавките с масло от  вечерна иглика, за облекчаване на симптомите на екзема и дерматит . Маслото  също може  да бъдат ефективно, за лечение на кожни обриви и уртикария, а също така на псориазис.

Противовъзпалителни свойства

Маслото от вечерна иглика съдържа омега-6 мастни киселини. Те са есенциални мастни киселини, което означава, че тялото Ви не може да ги произвеждат, и  следователно  трябва да ги получи чрез храната  или  от хранителни добавки. Гама линоленовата киселина, съдържаща се в маслото от вечерна иглика, е много трудно да се получи чрез диетата. Всички тези мастни киселини в маслото от вечерна иглика, притежават ясно изразени противовъзпалителни свойства. Тоест, добавките с масло от вечерна иглика, действат като противовъзпалителните медикаменти, но без отрицателните ефекти които те притежава. Това може да е от полза, за хората страдащи от ревматоиден артрит и други ставни възпаления.

Диабет

Маслото от вечерна иглика е доказало своите свойства да  намаляване  кръвната захар при хора страдащи от диабет. Гама линоленовата  киселина, може да облекчи  болката  и други симптоми, свързани с болестта диабет -  състояния  известни  като диабетна невропатия. Много изследвания доказват, че прлиема на добавки с масло от вечерна иглика, може да облекчи симптоми на лека диабетна невропатия, включително топли и студени вълни, болка и изтръпване на крайниците и други.

Женски проблеми

Много жени използват добавки с  масло от вечерна иглика, за облекчаване на неприятните  симптоми на менопауза и пременструалния синдром, включително болката  в гърдите, свързана с менструалния цикъл.

 

Прочетете повече тук http://www.fitnesblog.com/hranitelni-dobavki-i-fitnes-hrani/maslo-ot-vecherna-iglika-2430/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>