Болки в ставите и витамин Д

витамин д

Според редица изследвания липсата на достатъчно витамин Д в тялото е свързана с хронична болка, слабост в мускулите, фибромиалгия, остеоартрит, мигрена главоболие и други заболявания. Допълнителен витамин Д може значително да облекчи симптомите на хроничната болка и умората.

Форми на витамин Д

Витамин Д има две основни форми, D2 и D3. D2 формата се синтезира от растенията, докато D3 е естествено срещащаща се форма, която се синтезира в кожата при излагане на пряка слънчева светлина или получаване в диетата чрез консумация на рибни масла.

Храни богати на витамин Д

Яденето на храни богати на витамин Д спомага на хората да получат облекчаване на болките в ставите. Някои храни обогатени с витамин Д са яйцата, говеждото месо, сьомгата, рибата тон и подсиленото мляко. Те допринасят за формирането на здрави кости и минерализация, поддържане на хормоналния баланс в организма и здрава имунна система.

Общи заболявания

Общи заболявание и болки, свързани с недостиг на витамин Д включват умора, болки в костите, мускулни болки и болки в ставите. По-тежките условия на недостиг на витамин Д включват болести на сърцето, хронична болка, фибромиалгия, хипертония, артрит, депресия, възпалително заболяване на червата, затлъстяване, предменструален синдром, рак и множествена склероза.

Времева рамка

Времето, необходимо, за да забележите подобрения зависи от индивида, дозата на приемане, както и други добавки, които може да съдържат витамин Д. Калций помага в усвояването на витамин Д, така комбинирането на хранителни добавки и диетични добавки ще увеличи ефекта за по-кратък период от време. Индивидуалните резултати варират, така че се консултирайте с вашия лекар за препоръки.

Кликнете на снимката за да купите Витамин Д 3

Кликнете на снимката за да купите Витамин Д 3

Предупреждения и странични ефекти

Доказано е, че тялото има ротеин в клетките, който реагира с молекулите на витамин Д, което води до репресии на гени, свързани с рак и множествена склероза. Чрез постоянно активиране на витамин Д рецептора с добавките на витамин D3, другите природни протеини са възпрепятствани да реагират с рецептора на витамин D, който потиска имунната система с течение на времето.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>