Аргинин и ползите за здравето

аргинин хранителни добавки

Защо да приемате аргинин допълнително?

Aргинин, е есенциална аминокиселина, което означава, че организмът може да я  произвежда сам. Тя е необходима за правилното протичане на  телесните  функции, и носи много ползи. Защо  обаче се налага нейният допълнителен прием? Вследствие на някои заболявания или травми, тялото може да изпита  недостиг  на аргинин.Признаците, че може да имате нужда от допълнителен прием на аргинин, включват бавно заздравяване на рани, косопад, запек и кожни обриви. Какви ползи носи приема на аргинин?

Стимулиране на  имунната  система

Аминокиселината аргинин, стимулира активността на тимусната жлеза, която от своя страна произвежда Т-клетки. Т-клетките  са като войници на  имунни системи. Колкото повече Т-клетки имате  в тялото, толкова по-силна е  имунната система, и  може да атакува успешно различни  заболявания.  Големия брой на Т-клетките в тялото, може  да забави растежа на тумори и да забави заболяванията които потискат имунната система, като ХИВ и СПИН.

Дабро  кръвоснабдяване за здраво сърце

Аргинин помага в синтеза на азотен оксид, който тялото използва, за да се разширяват или да се отпуснат кръвоносните съдове. Когато кръвоносните съдове са отпуснати, се увеличава притока на кръв към  мозъка и сърцето. Това може да бъде от полза, за хората със заболявания на кръвоносните съдове или сърдечни заболявания. Някои изследвания показват, че аминокиселината аргинин, дори може да помогне при лечението на сърдечно-съдови заболявания, тъй като не само понижава кръвното налягане чрез отпускане на кръвоносните съдове, но и  намалява  лошия холестерол.

Подобряване на сексуалните функции

Тъй като аминокиселината аргинин стимулира  синтеза на азотен оксид и увеличава притока на кръв,  се смята че може да  помогне при състояния свързани с  еректилна дисфункция. Това става чрез повишаване притоки на кръв към областта на гениталиите, както добре. Освен това, проучванията показват, че  аргинин може да помогне за увеличаване на броя на сперматозоидите и да  стимулира желанието  за секс, което го прави полезен за лечение на импотентност и безплодие.
Аргинин може да закупите тук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>