Алфа липоева киселина и ползите й за сърцето

алфа липоева киселина за сърцето

Алфа липоева киселина, антиоксидант произвеждащ се от тялото могже да бъдат набавен и като хранителна добавка. Алфа-липоева киселина се използва в производството на енергия от тялото и е уникална сред антиоксидантите с това, че е както водно, така и мастно-разтворима, което позволява достъп до повече области, върху които да окаже благоприятен ефект, за разлика от други антиоксидантите, които са разтворими само във вода или само в мазнини. Научните изследвания показват споагателни ефекти на липоевата киселина спрямо различни здравни усложнения, включително и някои сърдечни такива. Консултирайте се с Вашия лекар преди приемане на алфа-липоева киселина.

Алфа липоева киселина помага против калциране


Алфа-липоевата киселина предпазва сърцето, чрез намаляване на калцификацията – известно също като втвърдяване на артериите. Особено често при хора с бъбречни заболявания, съдовото калцифициране може да доведе до повишен риск от инфаркт и инсулт. Изследователите забелязват, че калцификация на мускулните клетки в обвиката на артериите е свързано и с нарушено производство на енергия в тези клетки. Според проучването, алфа-липоевата киселина подобрява производството на енергия и намалява калцификацията при лабораторни животни. Чрез добавката също се е увеличила дейността на молекули, които спомагат оцеляването на клетките. Алфа-липоевата киселина носи ползи за здравето на сърцето чрез два отделни механизма: подобряване на производството на енергия и повишен живот на клетъчните сигнални пътища.

Образуване на тромб

Алфа-липоевата киселина предотвратява образуването на кръвни съсиреци, според проучване, публикувано от август 2010 г. В проучването, алфа-липоевата киселина от добавка значително потиска кръвните тромбоцити от залепване един за друг, инхибира тромбоксана – ензим, който повишава кръвното налягане и спомага за съсирването на кръвта и увеличава производството на енергия. Алфа-липоевата киселина също инхибира образуването на свободни радикали и дава по-голяма гъвкавост на тромбоцитите в кръвта, което ги прави по-гъвкави и с по-малка вероятност да образуват съсиреци.

Други ползи

Изследване установява, че алфа-липоевата киселина може да предпази артериите от ново запушване – често срещан проблем след ангиопластика – процедура, при която се отварят запушени артерии.

алфа липоева киселина цена

Кликнете на снимката за да купите Алфа липоева киселина

Подмладяващ ефект

Възрастта е тясно свързана с оксидативния стрес върху сърцето, но може да бъде излекувана с алфа-липоева киселина. Прием на добавки с 0,2% алфа-липоева киселина в продължение на две седмици води до лек спад в окислението и увеличението на действието на антиоксидант супероксид дисмутаза в аортите при лабораторни животни. Изследователите заключили, че в краткосрочен план алфа-липоева киселина като добавка показва тенденция на лекуване на свързан с възрастта оксидативен стрес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>