Каква е идеалната протеинова диета

протеинова диета

Идеалният протокол за протеинова диета е разработен от д-р Трън Тян Чан през 1990 година. Докато работи в спортната медицинска клиника във Франция, д-р Чан проектира протоколът на високо протеинова диета, която помага на спортистите да поддържат здравословно тегло, без загуба на чистата мускулна маса.Също така докато работи по въпроси, свързани със затлъстяването, д-р Чан скоро открива, че една и съща диета помага на пациенти със затлъстяване да постигна бързи, здрави и дълготрайни загуба на тегло.

История на протеиновата диета

Протеинова диета е разработена в САЩ от д-р Джордж Блекбърн в средата на 1970 г. и е лансирана във Франция през 1980. Разпространявайки идеята за използване на високи нива на протеини в диетата, за да се поддържа чиста мускулна маса, докато изгаряте складираните мазнини, д-р Чан създава линия от продукти, които са с високо съдържание на протеини, съдържат 8 аминокиселини, и са 95% био-усвоими. Фирмата на д-р Чан, Ideal Protein, сега е международна компания, и клиниките й могат да бъдат намерени в Северна Америка и Европа.

Идеални протеинови продукти

Идеалната протеинова диета използва медицински проектирани и произведени продукти от соев и суроватъчен протеин в комбинация с избрани зеленчуци и животински протеини. Консумацията на въглехидрати е ограничена, така че зърнени храни, мляко и млечни продукти, плодове и захари са временно ограничени от диетата. Продуктите на фирмата Ideal Protein включват шейкове, протеинови барове, супи, зърнени храни, омлет, палачинки, яхния, чили, спагети, пудинги, соеви кълба, соеви чипове, соеви ядки, салата превръзки, подправки, и витамини и минерални добавки.

Кликнете на снимката за протеин за отслабване

Кликнете на снимката за протеин за отслабване

Протоколи на диетата

Идеалната протеинова диета използва принципите на кетоза, заедно с регулиране на нивата на инсулин и глюкагон, за да се насърчи изгарянето на складираните мазнини за енергия. Чрез ограничаване на консумацията на въглехидрати до между 20-30 грама на ден, панкреаса ще спре производството на инсулин, който пренася глюкоза в мастните клетки за съхранение и производство на глюкагон, който отваря мастните клетки и дърпа акумулирана енергия. Високите нива на соя и протеини от суроватка може да помогне за изграждане и поддържане на чистата мускулна маса, така че вътрешните органи са защитени и тялото изгаря повече калории. След завършване на диетата, функцията на панкреаса се стабилизира и се увеличава чистата мускулна маса.

Фази на идеалната протеинова диета

Съществуват четири фази в идеалниата протеинова диета. В първата фаза се постига до 80% от загуба на желаното тегло. Във фаза 1, три Ideal Protein продукти, храни се консумират на ден, заедно с четири чаши. Изберете зеленчуци, неограничен маруля, и 200-250 грама чисти животински протеини. Във фаза 2 на обяд или вечеря протеиновите пакети, се заменят със 150-200 грама бяло месо или риба, докато се изпълни целта с пълна загуба на тегло. Фаза 3 добавя постепенно зърнени храни на закуска, плюс млечен продукт веднъж на всеки два дни. Фаза четири е поддържане на идеалното тегло от здравословна храна и начина на живот.

One Response to Каква е идеалната протеинова диета

  1. kirilova Aprilova казва:

    Диетата протеин е едно, че ми хареса. Открих, че версията, която аз използвах е подобна на диетата на Аткинс, просто по-лесно. Той е работил много добре за мен така или иначе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>