Връзката между Глутамин и отслабването

глутамин ефект

Глутаминът  е аминокиселина, която има много преки и косвени ефекти върху теглото. Освен това,  глутамина  може да подобри фитнес формата Ви,  и здравето като цяло. Глутаминът има положителен  ефект  върху имунната система, мускулите, храносмилателния тракт, черния дроб и мозъка. В действителност, това е най-разпространената аминокиселина в тялото Ви. Глутамина  който се синтезира в организма, или се приема чрез  храната може да не е достатъчен, най – вече за усилено трениращите хора, и за тези подложени под стрес, или с  отслабена имунна система.

Допълнителния прием на  глутамин стимулира имунната система. Това повишава активността на белите  кръвни клетки, наречени макрофаги. В допълнение, глутамина  намалява натрупването на амоняк в кръвта, както и на млечна киселина по време на тренировка. Глутаминът също така увеличава обема на мускулите чрез “вкарване“  на вода и въглехидрати в мускулните клетки. Установено е, че глутамина съдейства за увеличаване на вътреклетъчните нива на важната  аминокиселина L-левцин, което предотвратява загуба на мускулна маса.

Преки или косвени ползи на глутамина, за отслабването

Глутаминът повишава метаболизма и изгарянето на мазнините. Той не само засилва горенето на мазнините преди и по време на тренировка, но  също така увеличава метаболизма Ви по време на вашата почивка. Благотворния ефект на глутамина  върху имунната функция, Ви помага да сте здрави, така че да не пропускате тренировки. Чрез подобряване на възстановяването на мускулите пък, глутамина  Ви позволява да посещавате залата   по-често с по-малко мускулни болки. Освен това,  дори малки количества глутамин повишават  секрецията на хормона на растежа, който усилено изгаря  мазнините.

Активно трениращите атлети, често изчерпват запасите на глутамин в тялото си, което може да доведе до по-чести инфекции или настинки. Тези хора трябва да приемат глутамин, за да се предотвратят  загубата  на мускулна маса, тъй като това  забавя метаболизма. При хората подложени на хроничен стрес, допълнителния прием на  глутамин може да помага в борбата с негативните ефекти на хормона на стреса кортизол. Също така, глутамина приеман след настинка, може  да ускори възстановяването.

Глутамин хранителни добавки може да закупите тук

http://www.fitneshrani.com/category/hranitelni-dobavki/aminokiselini/glutamin/

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>