Трябва ли да се слагат фитили на китката когато вдигате тежести ?

фитили за фитнес

Фитилите се използват по време на вдигане на тежести, за да помогнат за подобряване на захвата и да подкрепят китките. Те могат да ви помогнат да вдигате по-големи тежести, по-безопасно. Независимо дали ще изберете да използвате фитилите по време на вашето упражнение то зависи от няколко разнообразни променливи.

Големи тежести и фитили

Ако вдигате тежести, защото искате да изградите мускулна маса и планирате повдигане на сравнително големи тежести, трябва да се обмисли възможността за използване на фитилите. Те се прикрепят към лостта и подпомагат захвата, така че можете да вдигате по-големи тежести, отколкото обикновено. Това позволява на мускулите ви да станат по-силни и да развият по-чистна мускулна маса. Бъдете сигурни, че практикувате безопасно вдигане на тежести и е най-добре ако с вас има приятел, за да ви помогне при повдигане на големите тежести.

Леки тежести и фитили

Ако имате намерение само да отмятате леки тежести за тонизиране, може да няма нужда да използват фитилите. Вдигането на леки тежести помага за развиването на чистата мускулна тъкан, но най-вероятно ще бъдете в състояние да се захващате за леките тежести без никакви проблеми в китката. В действителност, ако не използвате помощта на фитилте, това ще помогне за по-нататъшно развитие на китката и якост на сцеплението. Както прогресирате във вашата програма за вдигане на тежести, вие може да започне да повдигнате тежки товари и след това бихте могли да обмислите възможността за използване на ремъци.

Фитнес фитили за по-добър хват

Ако имате силни китки, но слаб захват, фитилите са интелигентният избор за вас. Това е, защото са прикрепени към лоста и да ви помагат за захвата с по-голяма тежест, отколкото обикновено, докато повдигате. По-доброто сцепление ще попречи на другите мускули да компенсират, докато вдигате и това може да помогне за подобряване на силата в мускулните групи като гърба и раменете.

фитили за фитнес

Кликнете на снимката за да купите професионални фитили Harbinger

Силата на китките

Докато фитилите са полезни, ако имате слаби китки, прекомерното използване може действително да намали силата ви в китките. Това е, защото ще започнете да разчитате на фитилите и мускулите на китките и предмишниците ще работят по-малко. Ако имате слаби китки, вие трябва да използвате фитилите, при вдигане на тежки тежести, но считайте ,че има някои упражнения за укрепване на китката. Консултирайте се с Вашия лекар или искайте консултация от физиотерапевт, ако откриете, че се развиват слаби китки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>